Xs -A természetes energiaital
Az Xs elnevezés az angol excess szóból ered,utalva arra,hogy mindannyiunkban megvan a képesség a továbblépésre és arra,hogy átlépjük a saját határainkat.
Citrom és trópusi ízben.
Xs
-Panax ginzeng és acai bogyó gyógynövények aromájával,glutén és cukormentes összetételével,alacsony kalóriatartalmával és jelentős B vitamin,koffein és taurin tartalmával segít átlendülni a kimerítő napokon!Egy adagban (250ml) 80mg koffein van,amely 1-2 csésze eszpresszó kávénak felel meg.
-Panax ginzeng:
A Ginseng egy adaptogén növény, melyet világszerte ismernek immunrendszer erősítő, agykapacitást növelő, szívet megóvó és stresszcsökkentő hatásairól. A gyógynövény-szakértők „normalizáló” vagy „erősítő” anyagként emlegetik, és azt állítják, hogy automatikusan a test azon részében kerül felhasználásra, ahol szükség van rá.
A ginsenget leginkább azok használják, akik fáradtságot, kiégettséget, túlhajszoltságot vagy stresszt éreznek életükben, és ily módon akarják javítani a kedélyállapotukat, valamint védeni szervezetüket és agyukat. A sportolók felvehetik ezt a gyógynövényt fegyvertárukba, hogy késleltessék fizikai és mentális elfáradásukat.
Javítja a keringést az oxigénfelvétel és megkötés javításával
Stimulálja a fizikai érzékelést és késlelteti a mentális és fizikai fáradtságot
Serkenti az inzulintermelést és csökkenti a vércukorszintet, így stabilizálja az energiaszintet
A következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:
Vírusos fertőzések
Hepatitisz
Herpesz
Függőségek
Depresszió
Fáradtság/gyengeség
Stressz
Sugárfertőzés
Mivel a ginseng növeli az oxigénfelvételt, serkenti a keringést és a test vércukorszint szabályozó képességét is beállítja – ami az energiaszintet javítja –, sok ember számára segíthet növelni a fizikai és mentális teljesítményt, különösen intenzív edzés végzése esetén. Meglepő módon, míg a normális mennyiségek alkalmazásával felpörgethetjük magunkat, addig a megnövelt mennyiség többnyire ellentétes hatást vált ki – ez pedig a nyugtató hatás.
Univerzális gyógyszer
„Univerzális gyógyszerként” hosszú a lista, hogy mire is jó a ginseng. Az első a listán, hogy a ginseng erősíti az immunrendszert. A kutatások kimutatták, hogy a ginseng hosszú távú használata gátolhatja az öregedéssel együtt járó immunrendszer gyengülést, és védelmet nyújthat a fertőző megbetegedésekkel szemben azzal, hogy segít ellenállnunk a szabadgyökökkel szemben és csökkenti a stressz káros hatásait.
Másodszor, a ginseng a rákkal szemben is segíthet felvenni a küzdelmet. Kutatók szerint a már meglévő tumorok növekedését meggátolja, azzal, hogy a stressz hatásait csökkenti, stimulálja az immunrendszert és véd a szabadgyökök ellen. Kutatások alapján kijelenthető, hogy a sugárzás okozta károsodások ellen is védelmet nyújt nem csupán azzal, hogy segít talpra állni utána, hanem magukra a sérült szervekre is gyógyító hatása van.
Az össz koleszterinszint csökkentésével és a jó koleszterin (HDL) növelésével a ginseng a szívre is jó hatással van. Ezen felül a kínai kórházak arra is használják, hogy a vérnyomást és a szívműködést helyreállítsák az olyan stresszhatásokat követően, mint pl. egy szívroham.
A következő kategória a ginseng mentális funkciókra gyakorolt pozitív hatása. A ginsengről azt tartják, hogy közvetlen hatással van az agyra és annak működésére. A kutatások kimutatták, hogy az immunrendszer és a központi idegrendszer erősítése révén késleltetheti a mentális és fizikai fáradtság kezdetét.
Végül pedig, a ginseng növeli testünk stresszel szembeni ellenállóképességét azzal, hogy a természetes „stresszhormonokat” egyensúlyban tartja. Világszerte végzett kutatások bizonyítják, hogy a ginseng segít megbirkóznunk az extrém fizikai és mentális stresszhatásokkal.
-Acai bogyó
Az acai berry egy kb 2 cm hosszú, pirosas-lilás gyümölcs. Az acai pálmafáén terem (Euterpe oleracea), mely Közép-és Dél-Amerikában honos. Rokonságban áll az áfonyával, és egyéb sötétlila bogyós növényekkel.
Az acai antocianinokat és flavonoidokat tartalmaz. Az antocianin elnevezés görög eredetű, a "növény", és a "kék" szavak összetételéből ered. Az antocianinok felelősek a vörös, a lila, és a kék színekért számos gyümölcsben, zöldségben és virágban. Az antocianinokban gazdag ételek - mint pl. az áfonya, a kék szőlők, a vörösbor és az acai - erős színűek, a sötétlilától a feketéig váltakozhat a színük.
Az antocianinok és flavonoidok erős antioxidánsok, és segítik megvédeni szervezetünket a különféle stresszhatásoktól. Emellett szervezetünk védekező rendszerét is erősítik. A szabadgyökök szervezetünkben keletkező káros melléktermékek. Egy antioxidánsokban gazdag étrenddel ezeket a szabadgyököket semlegesíthetjük, ami jó hatással lesz az öregedésre, és egyes betegségek kialakulására is. A szabadgyökök károsító hatásainak mérséklésével az antioxidánsok csökkenthetik egyes betegségek kialakulásának kockázatát is, ilyen pl. a szívinfarktus vagy a rák.
Ami a sportolók szempontjából is érdekes mindemellett, az az, hogy a polifenol antioxidánsok fogyasztása kutatások alapján csökkenti a fizikai aktivitás okozta fehérje oxidációt - tehát segítenek megóvni izmainkat.Egyes kutatások szerint az acai-nak még az áfonyánál, feketeribizlinél, a kökénynél is erősebb az antioxidáns kapacitása.Egyes kozmetikumok tartalmaznak acai olajat az összetevőik között. Ennek oka ugyancsak az acai antioxidáns hatásában keresendő.
Jelentős mennyiségű B3-vitamint(niacin),B5-vitamint(pantoténsav),B6 és B12-vitamint tartalmaz.Ezek a vitaminok részt vesznek a természetes energiatermelő anyagcsere folyamatokban és hozzájárulnak a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.Ezek vízben oldódó vitaminok,a felesleges mennyiség a vizelettel távozni tud a szervezetből,ezért nem adagolhatók túl!
Xs
-A cukor és a szénhidrátok energiatartalma zsírlerakódáshoz vezethet.Az egyszerű szénhidrátokat tartalmazó élelmiszereket magas glikémiás indexű élelmiszereknek is nevezzük,amelyek fogyasztásakor testünk inzulint adagol a cukor emésztéséhez,így az a kalóriát zsír formájában tárolja.A túlzott cukorfogyasztás számos betegség kialakulásához és kóros elhízáshoz vezethet.
Fontos,hogy odafigyeljünk a cukorbevitelre,egészséges és felelős életmódot folytassunk.
Xs
-Az Xs energiaitalban felhasznált édesítőszerek biztonságát több,mint száz klinikai tanulmány,köztük az EFSA (Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság) és az US FDA (Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenőrző Hatóság) tanulmánya igazolja.Az édesítőszerek több,mint nyolcvan országban az elfogadott és engedélyezett élelmiszer adalékok közé tartoznak.
Átlagos tápérték | 100 ml italban | egy adagban (250 ml) |
Energia | 10 kJ/2.3 kcal | 25 kJ/6 kcal |
Zsír | 0 g | 0 g |
ebből telített zsírsav | 0 g | 0 g |
szénhidrát | 0,5 g | 1,2 g |
Cukor | 0 g | 0 g |
Fehérje | 0 g | 0 g |
Só | 12 mg | 30 mg |
Niacin | 19,2 mg (120% RDA) | 48 mg (300% RDA) |
Pantoténsav | 6 mg (100% RDA) | 15 mg (250% RDA) |
B6-vitamin | 1,7 mg (120% RDA) | 4,2 mg (300% RDA) |
B12-vitamin | 3 μg (120% RDA) | 7,5 μg (300% RDA) |
%RDA: a felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-a |